top of page

OVER INCAR

Incar Dansspektakel is een semiprofessionele dansgroep uit het Oost-Vlaamse Lebbeke. Deze jeugdige groep bestaat intussen al meer dan zestig jaar en heeft zich door de jaren heen als vaste waarde in het Vlaamse cultuurlandschap weten te profileren.

 

Incar verzorgde reeds meerdere optredens in binnen- en buitenland. Met succes afgeronde producties van Incar Dansspektakel zijn onder andere Europa, Illuminata, Quest, Perpetuum Mobile, Affligem Classics in samenwerking met het Faluintjestheater en het jubileumconcert voor het 225-jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Ook de iets recentere producties E_Motions, reflexxions, im[balance, Dancing Dreams en Escape zijn momenteel afgerond. In 2023 vierden we  ons 65-jarig bestaan met de show "IC65".

 

Al van bij het ontstaan van de groep trekt Incar ook jaarlijks naar het buitenland. De danstournees, die sinds 1970 worden georganiseerd, brachten Incar al in een twintigtal landen, o.a. in de Verenigde Staten, India, Israël, Griekenland, Tenerife, Tunesië, Thailand, China en Bulgarije. De optredens in België beperken zich vooral tot het Vlaamse landsgedeelte.

 

Incar Dansspektakel begon in 1958 als een gelegenheidsgroepje, maar is nu een permanente semiprofessionele dansvereniging. Een vijftigtal jonge dansers brengen choreografieën van velerlei aard. De showkledij en een wervelende lichtshow maken het geheel tot een totaalspektakel.

 

De groep en haar medewerkers werden reeds meerdere malen bekroond. Incar was onder andere Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen in 1996 en kwam in 1997, 1999, 2003 en 2008 terecht in de eerste categorie van choreografische groepen in de provincie Oost-Vlaanderen.

 

CONTACTEER INCAR

 

info@incar-dansspektakel.be of vul het contactformulier in.

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook Basic Black
  • YouTube Basic Black
bottom of page